Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Av: / Foto: Veronica Persson
30 min
8 port
Matig och proteinrik fisk- och skaldjurssoppa
Annons

Ingredienser

    1. 400 g torskfilé
    2. 300 g laxfilé
    3. 1/2 st purjolök
    4. 1/2 st gul lök
    5. 1 msk smör
    6. 1 st v vitlöksklyfta
    7. 1 1/2 tsk salt
    8. 1 tsk timjan
    9. 1 tsk basilika
    10. 2 1/2 dl torrt vitt vin
    11. 1 1/2 st fiskbuljongtärning
    12. 2 dl lättkvarg
    13. 1 dl lätt creme fraiche
    14. 2 dl vatten
    15. 1 pkt saffran
    16. 1 brk räkor i lag
    17. 1 brk musslor
    18. 1 1/2 tsk tomatpuré

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.

    2. 2.

      Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull.

    3. 3.

      Fräs löken och purjolöken i ett par minuter tills de blivit genomskinliga och glansiga. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.

    4. 4.

      Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner kvarg, creme fraiche, vatten och saffran och låt sjuda i 15 minuter.

    5. 5.

      Skär fisken i bitar. Lägg ner i grytan och låt sjuda i ytterligare 7 minuter.

    6. 6.

      Lägg i räkor och musslor och mixa soppan slät.

Är innehållet i detta recept olämpligt?