Fisk med saffran och granatäpple

Fisk med saffran och granatäpple

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 portioner
En smarrig fiskfilé med saffranssås och granatäpple.
Fler recept på:
Budgetmat, Äpple, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st granatäpple
    2. 400 g bladspenat, fryst och tinad
    3. smör till stekning
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm svartpeppar
    6. 3 dl couscous
    7. 1 dl hackad persilja
    8. 500 g torskfilé eller annan fiskfilé
  1. Sås

    1. 3 dl vatten
    2. 1 tärning grönsaksbuljong
    3. 1 dl grädde
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 1 pkt saffran à 0,5 g
    6. 1 /2 msk pressad citronsaft
    7. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Ta ut kärnorna från granatäpplet. Skölj dem i vatten. Fräs spenaten i smör. Salta och peppra.

    2. 2.

      Tillaga couscousgrynen enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ner persilja.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienser till såsen, utom citronsaften, i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter. Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Stek fisken i smör i en het stekpanna. Salta och peppra. Häll såsen över fisken och strö över granatäppelkärnor. Servera med couscous och spenat.

Tips från kocken

Granatäppelkärnor finns också att köpa frysta.
Fler recept på:
Budgetmat, Äpple, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?