Sätt ugnen på 200°
Koka ris
Skölj och strimla purjolök. Skala och grovriv morötter.
Smält 1 msk smör i en traktörpanna och fräs purjon och morötterna på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt färskost, 1/2 dl vatten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i pannan och blanda om. Låt puttra på medelvärme i ca 3 min,
Krydda filén med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg fisken i en ugnsform och fördela grönsaksblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen i ca 15 min.
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Ansa och skär 500 g broccoli i bitar och buketter. Koka broccolin i 3 min. Häll av vattnet och blanda broccolin med 1 msk smör och 1 krm salt i en skål.
Servera fisken med den smörslungade broccolin och riset.