Fisk med Krämig Purjo- & Morottstäcke

Fisk med Krämig Purjo- & Morottstäcke

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 Portioner Ris
    2. 2/3 st Purjolök
    3. 100 g Morötter
    4. 2 msk Smör
    5. 150 g Färskost med vitlökssmak
    6. 600 g Sej- eller Torskfilé
    7. 500 g Broccoli
    8. Salt & Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°

    2. 2.

      Koka ris

    3. 3.

      Skölj och strimla purjolök. Skala och grovriv morötter.

    4. 4.

      Smält 1 msk smör i en traktörpanna och fräs purjon och morötterna på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt färskost, 1/2 dl vatten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i pannan och blanda om. Låt puttra på medelvärme i ca 3 min,

    5. 5.

      Krydda filén med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg fisken i en ugnsform och fördela grönsaksblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen i ca 15 min.

    6. 6.

      Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Ansa och skär 500 g broccoli i bitar och buketter. Koka broccolin i 3 min. Häll av vattnet och blanda broccolin med 1 msk smör och 1 krm salt i en skål.

    7. 7.

      Servera fisken med den smörslungade broccolin och riset.

Är innehållet i detta recept olämpligt?