Fisk med kokosrisotto

Fisk med kokosrisotto

Av: / Foto: Katja Kristoferson
30 min
2 portioner
En härlig fiskrätt med kokosrisotto.
Fler recept på:
Risotto, Sallad, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. ½ gul lök, hackad
    2. 1 tsk rapsolja
    3. 1 dl arborioris
    4. ½ msk finhackad ingefära
    5. 2 dl grönsaksbuljong ⒼⓁ
    6. 1 dl lätt kokosmjölk
    7. 1 dl strimlade sockerärter
    8. ¼ röd paprika, hackad
    9. 2 msk hackad koriander
    10. 300 g torsk-, sej- eller gösflé
    11. salt och peppar
    12. 1 tsk rapsolja
  1. Garnering och tillbehör

    1. 1 tsk rostade kokosflagor
    2. korianderblad
    3. 70 g blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Fräs löken i olja, tillsätt ris och ingefära och rör om 1 minut. Koka upp buljongen och tillsätt den, lite i taget, under omrörning. Tillsätt kokosmjölken och fortsätt koka tills riset är kokt al dente. Blanda ner ärter, paprika och koriander.

    2. 2.

      Krydda och halstra fisken i oljad panna. Servera genast med risotton.

Fler recept på:
Risotto, Sallad, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?