Fisk med jordärtskockspuré

Fisk med jordärtskockspuré

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Jordärtskocka är en nära släkting till solrosen. Det är en ört vars rotknölar man äter. Den kan kokas och ätas som tillbehör, puréas eller användas i soppa.
Fler recept på:
Soppa, Potatis, Tomater, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g fiskfilé, tex torsk eller kolja
    2. 2 msk smör
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
  1. Jordärtskockspuré

    1. 350 g jordärtskockor
    2. 500 g potatis
    3. 1 msk smör
    4. 2 msk grädde eller mjölk
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala rotfrukterna, dela potatisen i bitar. Lägg ner dem i kokande vatten och koka dem mjuka. Mosa sönder med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Salta och peppra.

    2. 2.

      Stek fisken i en het stekpanna med smör. Salta och peppra.

    3. 3.

      Servera fisken med jordärtskocksmoset, fräst bladspenat, småtomater och klippt gräslök.

Fler recept på:
Soppa, Potatis, Tomater, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?