Fisk med ägg- och persiljesås

Fisk med ägg- och persiljesås

Av:
4 Port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Vit fisk
    2. 1 ½ msk salt/Liter vatten
    3. 1 st Gul lök
    4. 1 bit Purjolök
    5. ½ st Morot
    6. 10 st Vitpepparkorn
    7. 3 st Kryddpepparkorn
    8. 2 st Lagerblad
    9. Persilja
  1. Ägg- och persiljesås

    1. 2 st Ägg
    2. 1 dl Persilja
    3. Maizena
    4. 3 dl Mjölk
    5. 1 dl Grädde
    6. Muskotnöt
    7. Salt och vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och salt i en kastrull. Skala och skär lök, morot och purjolök och lägg i kastrullen. Tillsätt pepparkornen och lagerblad. Koka 5 min.

    2. 2.

      Lägg i fisken när det kokar. Låt stå under lock tills fisken är färdig.

    3. 3.

      Koka äggen i 8 min. Låt kallna. Skala och hacka äggen.

    4. 4.

      Smält 2 msk smör och tillsätt grädde och mjölk. Red med maizena. Sjud på svag värme i 5 min. Blanda ned ägg och persilja. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?