Fisk i mild gräddsås

Fisk i mild gräddsås

Av: / Foto: Pappa
15 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Fisk

    1. 600 gram Vit Fisk
  2. Sås

    1. 1 Krm Salt
    2. 1 Krm Vitpeppar
    3. 1 Krm Svartpeppar
    4. 1 Krm Lök
    5. 0,5 Krm Timjan
    6. 0,5 Msk Olivolja
    7. 1 Msk Smör
    8. 3 Dl Vispgrädde
    9. 1 Msk Fiskfond
    10. 1 Tsk Dijonsenap
  3. Tillbehör

    1. 700 Gram Potatisar

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

    2. 2.

      Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt.

    3. 3.

      Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig.

    4. 4.

      Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan ca 1 min.

    5. 5.

      Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Det får inte koka, då blir fisken torr.

    6. 6.

      Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?