Fisk i kokos

Fisk i kokos

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 port
Servera gärna med blomkålsris. Blomkålris är enkelt, gott och helt utan kolhydrater. Hacka blomkål fint i matberedare, häll kokande saltat vatten över och låt dra i 5 min. Låt rinna av i durkslag.
Fler recept på:
Fisk, Chili, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 800 g sejfilé
    2. 2 st gul lökar
    3. 1 st klyfta vitlök
    4. 2 st gula paprikor
    5. 250 g blandad svamp
    6. 300 g färsk spenat
    7. 1 msk olja
    8. 1 burk kokosmjölk (400g)
    9. 1 st lime
    10. 2 tsk fisksås
    11. salt
    12. peppar
  1. Till garnering

    1. 1 st lime
    2. 1 röd chili

Gör så här

    1. 1.

      Krydda fisken med salt och peppar, hacka lökarna och vitlöken, skär paprikan i strimlor. Rensa och skiva svampen och skölj spenaten.

    2. 2.

      Fräs lökarna och vitlöken i olja, tillsätt svampen och låt den steka med tills allt får lite färg. Lägg i paprikan och spenaten och stek tills spenaten är mjuk. Tillsätt kokosmjölk, rivet skal av limen och fisksås. Häll över allt i en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå grönsakerna. Pressa limesaft över.

    3. 3.

      Sätt formen i 225 grader, 20 min.

    4. 4.

      Servera fisken med hackad chili strödd ovanpå och dekorera med limeklyftor. Ät gärna blomkålris till.

Fler recept på:
Fisk, Chili, Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?