Fish’n chips

Fish’n chips

Av: / Foto: www.ica.se
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kolja
    2. 900 g sparrispotatis
    3. 1 msk olja
    4. salt och svartpeppar
    5. 2 dl matyoghurt
    6. 1/2 msk dijonsenap
    7. 2 msk kapris
    8. 2 st ägg
    9. 3 dl ströbröd
    10. 2 msk olja
    11. 1 st romansallad
    12. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225°C.

    3. 3.

      Klyfta potatisen och blanda med oljan på en plåt. Salta och peppra.

    4. 4.

      Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.

    5. 5.

      Blanda yoghurt och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.

    6. 6.

      Skär koljan i bitar och salta och peppra. Panera i uppvispade ägg och ströbröd. Stek frasigt i oljan ca 5 minuter på varje sida.

    7. 7.

      Strimla och skölj salladen och låt den rinna av. Vänd salladen med lite pressad citronsaft. Servera fisken med rostad potatis, remouladsås och sallad. Skär gärna resten av citronen i bitar och servera till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?