Fish tacos med syrlig rödkålssallad och avokado- och chilidressing

Fish tacos med syrlig rödkålssallad och avokado- och chilidressing

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Rödkålssallad

    1. 1/4 förp ´bladpersilja
    2. 1/2 st silverlök
    3. 250 g strimlad rödkål
    4. 1 st lime
    5. 1 1/4 dl syrad grädde
    6. 1 förp machésallad
    7. chillifalkes
  2. Avokadokräm

    1. 1 st avokado
    2. 1/4 förp bladpersilja
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 1 st grön chili
    5. 1/2 st lime
    6. 1/2 tsk salt
  3. Kryddmix

    1. 1/4 msk spiskummin
    2. 1/2 dl vetemjöl
    3. 1/2 msk paprikapulver
    4. 1/4 msk torkad oregano
    5. 1 krm cayennepeppar
  4. Huvudrätt

    1. 500 g koljafilé
    2. 1 tsk salt
    3. 1 förp majstortilla
    4. olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Rödkålssallad: finhacka 1/4 förp bladpersiljan. Skiva 1/2 silverlök tunt. Lägg allt i en bunke med 250g strimlad rödkål, finrivet skal från 1 lime, saften från halva limen och 1 1/4 del syrad grädde.

    2. 2.

      Avokadokräm: lägg 1 avokado, 1/4 förp bladpersilja (grovhackad), 1 vitlöksklyfta (pressad), 1 grön chili (urkärnad), saft från 1/2 lime och 1/2 tsk salt i en mixerbunke. Mixa allt till en slät röra.

    3. 3.

      Kryddmix: Blanda kryddorna i en tallrik.

    4. 4.

      Krydda fisken med 1 tsk salt och vänd den i kryddmixen. Stek i olivolja i ca 4-5 min eller tills de är klara.

    5. 5.

      Rödkålssallad: Vänd ner machésalladen i rödkålssalladen och smaka av med lite sallad och chilliflakes.

    6. 6.

      Ät rätten tillsammans med tortillabröden.

Är innehållet i detta recept olämpligt?