Fish Taco

Fish Taco

Av: / Foto: Emilysliv.se
Annons

Ingredienser

  1. Fish taco

    1. 600 gr färsk torskfilé
    2. 2 dl mjöl
    3. 3 ägg
    4. 2-3 dl panko
    5. 1 l netural olja
  2. Mango- och habaneros

    1. 1 mango
    2. 1 halv rödlök
    3. 1 st pressad lime
    4. 1 röd peppar (chilli)
    5. färsk koriander
    6. Salt
  3. Ponzusås

    1. 2 msk soja
    2. 2 msk rostad sesamolja
    3. 1 pressad lime
    4. 2 msk vita sesamfrön
    5. 1/3 färsk jalapeno, finhackad
  4. Limeaioli

    1. 1 dl majonäs (hellmans)
    2. 3 msk grekisk yoghurt
    3. 1/2 vitlöksklyfta
    4. 1 lime skal
    5. Salt
    6. Peppar
    1. Sötpotatis

Gör så här

    1. 1.

      Bena ur torsken och skär filéerna i bitar. Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i en annan och panko i en tredje. Dubbelpanera genom att först doppa fisken i mjöl, därefter ägg och till sist panko. Hetta upp oljan i en vid, tjockbottnad kastrull, nästan på högsta värme (i fritös = 180 grader). Doppa ner bitarna några stycken i taget, i ett par minuter tills de fått lite färg.

    2. 2.

      Gör mangosalsan. Tärna mango, finhacka rödlök, hacka koriander (valfritt att ha med), pressa limejuice och hacka chilli (smaka på den, är den stark räcker det med en halv). Smaka av med salt.

    3. 3.

      Gör ponzusåsen. Blanda soja, rostad sesamolja, limesaft, sesamfrön och jalapeno.

    4. 4.

      Gör limeaiolin. Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, limeskal, flingsalt och svartpeppar

    5. 5.

      Tillbehör: Sötpotatis pommes. Antingen gör du egna pommes eller så köper du frysta sötpotatispommes i frysdisken

Är innehållet i detta recept olämpligt?