Fish and chips

Fish and chips

Av:
60 min
4 Fisk
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 600 G Vit fisk
    2. 1 L Rapsolja
    3. Salt
    4. Peppar
    5. 0,5 Dl Vetemjöl
  2. Frityrsmet

    1. 1,5 Dl Vetemjöl
    2. 1 Msk Maizena
    3. 1 Tsk Bakpulver
    4. 1 Dl Ljust öl
    5. 0,5 St Pressad citron
    6. Salt
    7. Peppar
  3. Pommes frites

    1. 800 G Potatis fast
    2. 1 Tsk Salt
  4. Till servering

    1. Majonnäs
    2. Gröna ärtor
    3. 1 St Citron

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i avlånga jämnstora bitar. Salta och peppra

    2. 2.

      Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt maizena och bakpulver och blanda noga. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 min.

    3. 3.

      Förbered under tiden pommes fritesen. Skala och skär potatisen i stavar

    4. 4.

      Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter. Fritera potatisen i omgångar i 8-10 min. Ta upp och låt svalna

    5. 5.

      Häll 0,5 dl vetemjöl på en tallrik. Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten.

    6. 6.

      Hetta upp oljan igen till 160°. Lögg försiktigt ned fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, ca 5 min. Lägg inte ned alla bitar samtidigt för då kallnar oljan.

    7. 7.

      Hetta upp oljan ytterligare till 180° och fritera potatisen igen i omgångar tills den blir härligt frasig, 2-4 min.

    8. 8.

      Servera fisken med pommes frites, majonnäs, gröna ärtor och citronklyftor

Är innehållet i detta recept olämpligt?