Fint fyllda tarteletter med lyxig topping

Fint fyllda tarteletter med lyxig topping

Av: / Foto: Ralph Månsson
70 min
4 personer
Perfekt som både förrätt eller servera som plockmat!
Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 2 dl vetemjöl
    2. 1 dl grahamsmjöl
    3. 100 g rumstempererat smör
    4. 3 msk vatten
    5. ½ tsk salt
  2. Fyllning

    1. 4 dl frysta gröna ärter
    2. 1 kruka mynta
    3. 1 st ägg
    4. ½ dl grädde
    5. 1 dl finriven parmesanost
    6. salt och peppar
  3. Servering

    1. rökt lax, räkor, rom

Gör så här

    1. 1.

      Tina ärterna.

    2. 2.

      Lägg alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare och mixa hastigt samman till en smidig deg. Plasta in degen och låt vila kylskåpskallt i ca 20 minuter.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt på mjölad bänk. Klä fyra små, oljade pajformar, ca 10 cm i diameter, med degen. Nagga degskalen och låt dem stå i frysen i ca 20 minuter.

    4. 4.

      Fyllning: Koka ärterna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av. Grovhacka myntan. Kör alla ingredienserna i en matberedare till en grynig smet.

    5. 5.

      Klicka ut fyllningen i skalen och jämna till ytan. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.

    6. 6.

      Garnera med rökt lax, räkor och rom.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?