Finaste köttbullarna

Finaste köttbullarna

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
40 st
Häll en aning buljong i stekpannan om du ska värma köttbullarna så håller de sig mjuka och goda.
Fler recept på:
Jul, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kalvfärs
    2. ½ st gul lök
    3. 2 msk ströbröd
    4. 2 dl vispgrädde
    5. 3 st äggulor
    6. 2 st små kokta potatisar
    7. 1 tsk salt
    8. 1 krm malen vitpeppar
    9. 2 krm finstött kryddpeppar
    10. ½ msk farinsocker
    11. smör till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Grovhacka löken. Lägg lök, ströbröd, grädde, äggulor, potatis och kryddor i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat. Låt svälla 5–10 min. Tillsätt färs och låt maskinen arbeta samman till en jämn smet men kör inte onödigt länge.

    2. 2.

      Forma färsen till små köttbullar med vattensköljda händer. Lägg bullarna på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i smör på medelvärme tills de är genomstekta och fint bruna.

Fler recept på:
Jul, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?