Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Av: / Foto: Anders Norrsell
100 min
2 bröd
Ett bröd som är gott att servera till ost, soppor eller till riktigt goda marmelader, kanske en tomatmarmelad.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 5 dl vetemjöl
    3. 3 dl grahamsmjöl
    4. 4 dl rågsikt
    5. 2 1/2 dl rågkross
    6. 1 dl vetekli
    7. 1/2 dl havrekli
    8. 1 tsk salt
    9. 4 tsk bikarbonat
    10. 1 dl hackade hasselnötter
    11. 1 dl sultanrussin
    12. 1 liter standardfilmjölk
    13. 2 dl brödsirap

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Blanda samman alla torra ingredienser noga. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda om väl, tills du har en lös och klibbig smet.

    3. 3.

      Smöra två 1 1/2-liters avlånga brödformar. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timma. Ta ut och vänd upp bröden, låt svalna under formen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?