Fillimpa - långpannebröd

Fillimpa - långpannebröd

Av: / Foto: Elin
80 min
1 långpanna
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter filmjölk
    2. 4-4,5 dl brödsirap
    3. 1 kg rågsikt
    4. 2 tsk bakpulver
    5. 4 tsk bikarbonat

Gör så här

    1. 1.

      Blanda bakpulver och bikarbonat i rågsikten.

    2. 2.

      Blanda sedan ihop alla ingredienser - smeten är lite kladdig. (Hoppas du har en stooor bunke - det behövs.)

    3. 3.

      Gräddas i smord och bröad långpanna. Först i 100 grader i 40 minuter, höj sedan temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter.

    4. 4.

      Pensla brödet med vatten då det svalnat något.

    5. 5.

      Skär upp, antingen i skivor, eller som frallor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?