Filé med baconströssel

Filé med baconströssel

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
50 min
4 port
Servera filén i skivor med ett knaprigt baconströssel och generöst med sås.
Fler recept på:
Potatis, Tomater, Basilika, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. ca 500 g fläskfilé
    3. 2 msk smör
  1. Sås

    1. 3 dl sky + vatten
    2. 2 msk konc kalvfond
    3. 3 msk vetemjöl
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 2–3 msk kinesisk soja
  2. Strössel

    1. 140 g bacon
    2. ca 125 g mozzarellaost
  3. Garnering

    1. basilikablad
  4. Servering

    1. klyftpotatis, cocktailtomater
    2. haricots verts

Gör så här

    1. 1.

      Putsa filén. Bryn den runtom i smör i en stekpanna, salta och peppra. Stek klart mitt i ugnen till 70° innertemperatur, 25–30 min.

    2. 2.

      Sås: Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten och sila skyn i en kastrull. Låt koka upp. Blanda mjöl och crème fraiche och vispa ner i skyn. Låt sjuda några min och smaka av med soja, salt och peppar.

    3. 3.

      Strössel: Strimla och knaperstek baconet i torr stekpanna. Låt svalna. Skär mozzarellan i små fyrkanter.

    4. 4.

      Skär filén i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert uppläggningsfat. Häll på lite sås och strö över bacon och ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält lite, ca 10 min. Garnera med basilikablad och servera med klyftpotatis, cocktailtomater och haricots verts.

Fler recept på:
Potatis, Tomater, Basilika, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?