File’ gryta

File’ gryta

Av:
Festmat
Annons

Ingredienser

  1. Gryta

    1. 500 gr Fläskfilé
    2. 200 gr Bacon
    3. 3 dl grädde
    4. 2 msk Senap
    5. 0,5 dl Persilja
    6. 1 klyfta vitlök
    7. 1 Tsk Salt
    8. 1 Krm Svartpeppar
    9. 1 Ask Champinjoner

Gör så här

    1. 1.

      Skär svamp och stek i stekpanna.

    2. 2.

      Klipp bacon i önskad storlek och stek i stekpanna. Låt det baconet rinna av på hushållspapper om du tycker att det blir för fett.

    3. 3.

      Putsa och skär köttet i antingen skivor eller jämnstora med baconbitarna. Stek på, salta och peppra. OBS! Tänk på att bacon är salt i sig så ta det lugnt med saltet.

    4. 4.

      Blanda grädde och senap i en vid kastrull och låt koka upp lätt. Tillsätt sedan kött, bacon, svamp och pressa i en vitlök. Låt småputtra på svag värme i ca 15 min. Tips! Ju längre köttet ligger o puttrar desto mörare blir det.

    5. 5.

      Tillsätt persilja precis innan servering. Servera med potatisgratäng, potatisklyftor, hasselbackspotatis eller ris. Passar till det mesta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?