File Gourmet

File Gourmet

Av:
30 min
4 Pers
Varmrätt
Annons

Ingredienser

  1. 1 Fläskfilé

    1. 5 dl Creme Fraiche
    2. 1 Gul lök
    3. 1 msk Persilija
    4. 1 msk Dijon senap
    5. 1 msk Köttbuljong
    6. 1 dl Vatten
    7. Kinesisk soja
    8. Salt
    9. Peppar
    10. Potatis
  2. Varmrätt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen 225 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt, peppar och olivolja.

    2. 2.

      Putsa fläskfilén dvs ta bort fett och senor. Skär fläskfilén i skivor ca 0,5 cm tjocka. Bryn fläskfilén i en stekpanna med olivolja. Stek dem inte helt färdigt, ta upp och lägg på ett fat.

    3. 3.

      Hacka den gula löken och fräs i en stekpanna med olivolja. Tillsätt efter ca 1 min persiljan. Häll på vattnet,buljong och senap. Låt småputtra i ngn minut.

    4. 4.

      Häll i creme fraichen, sojan, salt och peppar. Lägg i köttbitarna och ev steksky. Krydda med ytterligare senap, soja, salt el peppar. Servera med klyftpotatis och en grönsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?