Fikonfrestelser

Fikonfrestelser

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
12 bitar
Perfekt att göra i en långpanna!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör eller margarin
    2. 2 1/2 dl socker
    3. 3 ägg
    4. 1 1/2 dl malen sötmandel
    5. 2 1/2 dl vetemjöl
    6. 1 1/2 tsk bakpulver
    7. 3/4 dl kaffegrädde
    8. 8 färska fikon
    9. 1/2 dl hackade hasselnötter
  1. Servering

    1. lättvispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Klä en liten långpanna, ca 20x25 cm, med bakpapper.

    2. 2.

      Rör matfett och socker vitt och poröst. Rör ner äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

    3. 3.

      Tillsätt malen mandel och sikta ner mjöl och bakpulver. Tillsätt grädden och rör varsamt till en slät smet. Bre ut smeten jämnt i formen.

    4. 4.

      Skär de färska fikonen i halvor eller fjärdedelar och lägg ovanpå smeten. Strö över de hackade nötkärnorna.

    5. 5.

      Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.

    6. 6.

      Servera gärna lättvispad grädde till kakan.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?