Fikonbröd

Fikonbröd

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
120 min
2 bröd
Torkade fikon ger fin karaktär åt detta bröd.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Finax fiberbrödmix
    2. 9-9 1/2 dl vatten, ljummet
    3. 2 msk ljus sirap
    4. 10 st torkade fikon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Häll mixen (spar 1-2 tsk att strö över bröden), vattnet och sirapen i en degblandare och arbeta degen i 5 minuter.

    3. 3.

      Ansa och skär fikonen i mindre bitar och vänd ner i degen.

    4. 4.

      Smörj två brödformar som rymmer 1-1 1/2 l med smör.

    5. 5.

      Fördela degen i formarna och strö över det sparade mjölet. Låt jäsa i formarna ca 45 minuter under en bakduk.

    6. 6.

      Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?