Fikon & ädelost på knäcke

Fikon & ädelost på knäcke

Av: / Foto: Anders Norrsell
10 min
16 st
Ädelost är gott till både pepparkakor, knäckebröd och fikon. Förbered gärna röran men lägg inte på den förrän strax före servering.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 16 st små knäckebröd
    2. 140 g riven gräddädelost
    3. ¾–1 dl crème fraiche
    4. 2 st färska fikon
  1. Garnering

    1. 3 msk lingon
    2. lingonblad

Gör så här

    1. 1.

      Riv ädelosten grovt och blanda samman med crème fraiche.

    2. 2.

      Skiva fikonen och placera skivorna på knäckebröden. Skivorna ligger stadigare om du placerar lite smör under fikonskivan.

    3. 3.

      Klicka ut ädeloströran på fikonskivorna. Toppa med lingon och garnera med lingonblad.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?