Fiberfrallor glutenfria

Fiberfrallor glutenfria

Av:
90 min
Tricket när man bakar glutenfritt är att arbeta med en lös smet. Blandar man i för mycket mjöl blir frallorna hårda och smuliga. Frys in och tina upp i ugnen eller ta ut och tina över natten i en plastpåse.
Annons

Ingredienser

    1. 20 g Jäst, färsk
    2. 3 dl Mjölk, laktosfri
    3. 2 msk Olivolja
    4. 1 msk Fiberhusk
    5. 0.5 dl Fibrex
    6. 1 tsk Brödkrydda
    7. 0.5 tsk Salt
    8. 4 dl FinGlutenfri mjölmix

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en matberedare, häll på kall mjölk och olja. Blanda ner fiberhusk, fibrex, brödkryddor och salt. Rör om och låt stå i 5-10 minuter. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta kraftigt i matberedaren. Arbeta in resten av mjölet i småportioner till en tjock sockerkakasliknande smet. Fördela smeten till jämnstora bullar direkt på en bakpappersklädd plåt. Pudra över lite mjöl. Täck frallorna med bakduk och låt jäsa i 1-1 1/2 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?