Fetatoppad kyckling på bön- och tomatbädd

Fetatoppad kyckling på bön- och tomatbädd

Av: / Foto: Anders Norrsell
55 min
4 personer
Kyckling toppad med fetaost serverad på bön-och tomatbädd.
Fler recept på:
Citron, Tomater, Vitlök, Basilika, Bönor, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer, á ca 150 g
    2. salt, citronpeppar
    3. 2 tsk olivolja
    4. 50 g fetaost
    5. 1/2 dl crème fraiche, lätt
  1. Bön- och tomatbädd

    1. 1 burk vita bönor, ca 400 g
    2. 1 st röd lök
    3. 2 st tomater
    4. 1/2 kruka färsk basilika
    5. 1/2 tsk balsamvinäger
    6. 1 tsk olja
  2. Tsatsiki

    1. 2 st vitlöksklyftor
    2. 1/2 gurka
    3. 2 dl kesella, lätt
    4. 1 tsk flytande honung
  3. Garnering

    1. rosmarin
    2. rostade körsbärskvisttomater

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om i oljan så att den får färg. Mosa fetaost med crème fraiche. Skär ett snitt längs varje kycklingbit och peta ner röran i dem.

    2. 2.

      Lägg över i en form med bakplåtspapper och stek vidare mitt i ugnen ca 20 minuter tills köttet är genomstekt. Lägg på körsbärstomaterna till garneringen vid sidan om och rosta dem samtidigt 10–15 minuter.

    3. 3.

      Tsatsiki: Finhacka vitlök. Riv gurkan och krama ur all vätska. Blanda gurka, vitlök, lättkesella och honung. Förvara svalt till serveringen.

    4. 4.

      Skölj bönorna och låt rinna av. Strimla rödlöken. Tärna to­materna och finhacka basilikan. Garnera med ugnsrostade tomat­er och lite rosmarin.

Fler recept på:
Citron, Tomater, Vitlök, Basilika, Bönor, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?