Fetaostsallad med rosmarinkryddade morötter

Fetaostsallad med rosmarinkryddade morötter

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Vegetarisk fetaostsallad med rosmarinkryddade morötter.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Rödlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 400 g morötter
    2. 2 st rödlökar
    3. 2 msk olja
    4. 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk hackad
    5. 3 krm salt
    6. 2 krm peppar
    7. 2 dl bulgur
    8. 200 g fetaost
    9. 100 g svarta oliver
    10. 50 g rucolasallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225° och varmluft så att den snabbt blir varm. Skala morötter och rödlök och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem på en plåt, droppa över olja och strö över rosmarin, salt och peppar. Ugnsstek i ca 25 min tills morötterna är mjuka men gärna lite al dente.

    2. 2.

      Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen.

    3. 3.

      Dela osten i småbitar. Blanda med bulgur, morötter och rödlök, oliver och rucola till en sallad.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj quinoa, hirs eller ris i stället för bulgur. Laktosintolerans: Välj laktosfri fetaost. Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Rödlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?