Fetaostgratinerad fläskfilé + klyftpotatis + tomato sallato

Fetaostgratinerad fläskfilé + klyftpotatis + tomato sallato

Av: / Foto: Yours untruly
45 min
4 Portioner
Smaskig ny take på flesh fil'HEEEEY'ALL
Annons

Ingredienser

  1. Fläskfilén

    1. 500 g Fläskfilé
    2. 1 krm Salt
    3. 1 krm Peppar
    4. 1 msk Olivolja
    5. 2 dl Créme fraîche
    6. 150 g Fetaost
    7. 30 g Basilika, fryst
  2. Potatisen

    1. 700 g Potatis
    2. 5 st Morötter
    3. 1 dash Flingsalt
    4. 1 dash Olivolja
  3. Tomato Sallato

    1. 4 st Tomater
    2. 0,5 msk Basilika, fryst
    3. 3 tsk Olivolja
    4. 1 tsk Balsamvinäger
    5. 1 dash Flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 (225) grader.

    2. 2.

      Skala potatis + morötter, skiva och lägg på plåt. Salta efter smak och ringla över olivolja. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30 min.

    3. 3.

      Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Salta och peppra ordentligt runt hela. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme på alla sidor tills det får en gyllenbrun stekyta. Ta av från plattan och låt den vila.

    4. 4.

      Mixa ihop Créme fraîche + fetaost + basilika och en nypa salt & peppar med hjälp av en stavmixer.

    5. 5.

      Skär fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg de med snittytan uppåt i en ugnsfast form och klicka över fetaoströran. Sätt in i ugnen på 20 min eller tills fläskfilén är helt genomstekt.

    6. 6.

      Skölj och tärna tomaterna och blanda med basilika, olivolja, balsamvinäger och en nypa salt & peppar i en skål.

    7. 7.

      Servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?