Fetaostbiffar med varm sallad

Fetaostbiffar med varm sallad

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 portioner
Smarriga biffar fyllda med fetaost och till serveras en varm linssallad.
Fler recept på:
Fetaost, Rödlök, Tomater, Biffar, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 500 g blandfärs
    3. 100 g fetaost
    4. 75 g finhackade soltorkade tomater
    5. 1 ägg
    6. salt och peppar
    7. olja till stekning
  1. Sallad

    1. 150 g ostronskivling
    2. 1 rödlök
    3. 10 cm purjolök
    4. olja till stekning
    5. 150 g linser på burk, gärna ekologiska
    6. salt och peppar
    7. 2 msk honung
    8. 2 tsk vitvinsvinäger
    9. 40 g rucolasallad
    10. 20 oliver
  2. Till servering

    1. 2 dl turkisk yoghurt Ⓛ
    2. 2 msk honung
    3. alalfagroddar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken. Blanda färsen med lök, smulad fetaost, soltorkade tomater och ägg. Salta och peppra.

    2. 2.

      Forma till bifar och stek dem på medelvärme i olja, cirka 3 minuter på varje sida. Håll biffarna varma.

    3. 3.

      Skär ostronskivlingen i mindre bitar och skiva rödlök och purjolök tunt. Fräs alltsammans i en skvätt olja. Häll av spadet på linserna och blanda ner dem. Smaka av med salt, peppar, honung och vinäger. Vänd ner sallad och oliver.

    4. 4.

      Blanda yoghurt och honung i en skål.

    5. 5.

      Servera biffarna med salladen, yoghurtsåsen och groddar.

Tips från kocken

Stek inte för många biffar eller bullar åt gången så att det börjar koka i pannan. Då blir temperaturen för låg och stekytan blir grå.
Fler recept på:
Fetaost, Rödlök, Tomater, Biffar, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?