Fetaostbiffar med hemmagjorda klyftpotatis och tzatziki

Fetaostbiffar med hemmagjorda klyftpotatis och tzatziki

Av:
60 min
4
Ett enkelt men gott recept som alltid är en hit :)
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 500 Gr Nötfärs
    2. 1 Pkt Fetaost
    3. Kryddor, tex cevapcici krydda
  2. Klyftpotatis

    1. Potatis
    2. 2 Msk Olja, raps
    3. Salt
    4. Svartpeppar
  3. Tzatziki

    1. 1 Hink Turkisk yoghurt
    2. 1 St Gurka
    3. 2-3 St Vitlöksklyftor
    4. 1 Skvätt Olivolja
    5. Salt
    6. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatisen halvfärdig, jag brukar lämna skalet på.

    2. 2.

      Medans potatisen kokar; riv gurkan, lägg i ett durkslag och salta riktigt. Låt stå en stund så att vätskan rinner av.

    3. 3.

      Krydda färsen med valfri kryddning, dela färsen i antal biffar. Dela fetan i samma antal, kapsla in en fetabit i varje biff. Försegla ordentligt så att det inte läcker under stekning.

    4. 4.

      När potatisen är halvfärdig, ta bort den från plattan, häll kallvatten över och låt den svalna något. Sätt på ugnen på ca 225°.

    5. 5.

      Krama ur gurkan och blanda ner i yoghurten. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Häll i olivoljan och blanda. Ställ i kylen.

    6. 6.

      Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt, häll över olja och krydda med salt och peppar. Skjutsa in i ugnen ca 25-30 minuter eller tills de är gyllenbruna.

    7. 7.

      Stek biffarna i en blandning av smör och olja, se till att pannan är varm så att det blir en fin stekyta på båda sidorna. Sänk sen temperaturen något och lägg på ett lock tills de är färdiga. Ett tips är att använda en stektermometer.

    8. 8.

      Servera med en fräsch sallad. Njut :)

Är innehållet i detta recept olämpligt?