Fetaost- och kycklingpaj

Fetaost- och kycklingpaj

80 min
8 Portioner
En smarrig kycklingpaj med fetaost och dijonsenap.
Fler recept på:
Paj, Vitlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 125 g kallt smör
    2. 3 dl Vetemjöl
    3. 3 msk Kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 2 st gula lökar
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 2 msk Smör
    4. 350 g grillat eller stekt kycklingkött
    5. 200 g fetaost - smulad
    6. 3 st Ägg
    7. 1.5 dl Mjölk
    8. 1 dl kesella
    9. 2 dl riven ost
    10. 1 tsk dijonsenap
    11. 1 tsk Honung
    12. 1 msk torkad timjan
    13. 1 msk färsk hackad rosmarin
    14. Salt
    15. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, cirka 24 cm i diameter, och ställ den kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Fyllning: Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Hacka löken och vitlöken och stek den genomskinlig i smör på medelvärme. Strimla kycklingköttet och lägg det tillsammans med löken i pajskalet.

    3. 3.

      Blanda ihop resten av ingredienserna och häll det över lök och kyckling. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter, tills fyllningen stannat.

Fler recept på:
Paj, Vitlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?