Fetabakad laxfilé

Fetabakad laxfilé

Av: / Foto: Holger Edström
35 min
4 personer
Recept på fetabakad laxfilé.
Fler recept på:
Fetaost, Potatis, Tomater, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 st bitar laxfilé med skinn à 150 g
    2. 200 g fetaost
    3. 4 msk olivolja salt, peppar SALLAD:
    4. 400 g tomater
    5. 200 g salladslök
    6. 80 g färsk spenat
    7. 1 dl svarta oliver 4 msk olivolja
    8. 4 msk balsamvinäger salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med salladen. Skär tomater- na i klyftor. Skiva löken. Blanda tomat, lök, spenat och oliver. Ringla över olja och vinäger. Sal- ta och peppra.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    3. 3.

      Skär ett snitt mitt i laxbiten. Smula sönder fetaosten och för- dela den i snittet. Lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och pep- par.

    4. 4.

      Baka mitt i ugnen 15 minut- er tills laxen är genomstekt.

    5. 5.

      Servera med salladen och ugnsbakad klyftpotatis.

Fler recept på:
Fetaost, Potatis, Tomater, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?