Festpaj med italienska smaker

Festpaj med italienska smaker

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 personer
Gör din egna pajdeg eller välj kyld pajdeg från butiken när tiden inte räcker till.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Paj, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 st sats pajdeg
    2. 1 kruka persilja
    3. 20 g rucola
    4. 4 st vitlöksklyftor
    5. 65 g färsk spenat
    6. ca 1 msk olivolja
    7. salt och peppar
    8. 1 dl soltorkade tomater
    9. 4 msk färdig pesto
    10. 70 g kryddig italiensk salami
    11. 2 st ägg
    12. 2 dl grädde
    13. 75 g färskriven parmesanost
    14. ca 10 st svarta oliver
    15. ca 4 st cocktailtomate
  1. Topping

    1. ca 100 g squash
    2. 2 st salladslökar
    3. 1 dl rucola
    4. 1 msk olivolja
    5. malen svartpeppar
    6. en nypa salt
    7. ev lite färsk oregano
    8. ev lökgroddar

Gör så här

    1. 1.

      Klä en smord pajform med löstagbara kanter (springform) med pajdegen. Pajdegen ska gå ca 3 cm upp på kanten.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175 °C. Hacka persiljan och fördela i pajskalet tillsammans med rucolan.

    3. 3.

      Skiva vitlöken och fräs på svag värme med spenaten i lite olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Strimla de soltorkade tomaterna. Fördela fräset i pajskalet tillsammans med tomatstrimlorna. Klicka ut peston över fyllningen.

    4. 4.

      Strimla salamin fint och blanda med ägg, grädde och parmesan i en bunke. Krydda med lite malen svartpeppar.

    5. 5.

      Häll ner äggstanningen i pajskalet. Dela tomaterna i halvor och lägg ner dem och oliverna i formen. Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen börjar få lite färg på ytan. Ta ut och låt svalna.

    6. 6.

      Topping: Skär squashen i tunna strimlor. Skiva löken tunt. Blanda i en bunke med resten av ingredienserna.

    7. 7.

      Servera pajen ljummen eller kall. Garnera pajen med toppingen vid servering.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Paj, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?