Festliga pain au chocolat

Festliga pain au chocolat

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
8 pains aux chocolat
Du kan byta ut chokladen mot t ex hackad mandel. Nutellan kan du ta bort helt och bara använda mandelmassa och apelsinskal tillsammans med choklad.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st färdig smördeg á 250 g (glutenfri)
    2. 100-125 g Nutella
    3. 100 g mörk choklad eller mjölkchoklad
    4. 100 g mandelmassa
    5. rivet skal av 1 apelsin
  1. Pensling

    1. 1 st ägg
    2. mandelspån
  2. Garnering

    1. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Rulla ut smördegen. Dela degen på längden så att du har två stycken rektangulära plattor. Dela varje platta i 4 lika stora bitar. Bred lite Nutella en bit in på varje bit.

    2. 2.

      Hacka chokladen. Riv mandelmassa samt apelsinen. Fördela mandelmassa, apelsinskal samt chokladhack över degplattorna. Rulla ihop degen från kortsidan och lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd långpanna. Lägg rullarna med skarvarna nedåt. Se till att du tryckt till skarvarna ordentligt innan.

    3. 3.

      Vispa upp ägget och pensla smördegsrullarna. Sätt ugnen på 175 grader. Strö över mandelspån och grädda dem gyllene i ugnens mitt i cirka 18-20 minuter.

    4. 4.

      Vid servering: Sikta över florsocker. Godast att äta nygräddade.

Är innehållet i detta recept olämpligt?