Festlig potatistårta

Festlig potatistårta

Av: / Foto: Erik Karlsson
90 min
8 portioner
Perfekt till buffébordet - Lika god kall som varm!
Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Potatis, Chili, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 230 g pajdeg
    2. 1 1/2 kg potatis
    3. 2 dl urkärnade oliver
    4. 1 st röd paprika
    5. 100 g babyspenatblad
    6. 2 dl ost
    7. 3 st ägg
    8. 1 1/2 dl mjölk
    9. 1 1/2 dl vispgrädde
    10. 1 tsk salt
    11. 2 krm peppar
  1. Servering

    1. färsk rosmarin
    2. skivad chili

Gör så här

    1. 1.

      Lägg 1 rund kyld pajdeg, 230 g, i en form med löstagbar botten, diam 24 cm. Tryck ut degen lätt mot kanterna.

    2. 2.

      Skiva 11/2 kg kokt potatis. Grovhacka 2 dl urkärnade oliver. Strimla 1 röd paprika. Varva potatis, oliver, paprika, 100 g babyspenatblad och 2 dl riven lagrad ost på degen.

    3. 3.

      Översta lagret ska vara ost.

    4. 4.

      Vispa ihop 3 ägg, 11/2 dl mjölk, 11/2 dl vispgrädde, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

    5. 5.

      Häll blandningen över potatisen i formen.

    6. 6.

      Grädda på 200° ca 1 timme, täck över med folie mot slutet. Garnera ev med färsk rosmarin och skivad chili. Servera varm eller kall.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Potatis, Chili, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?