Festlig pavlova

Festlig pavlova

Av: / Foto: Erik Karlsson
20 min
2 port
Pavlova - så smarrigt, så enkelt!
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl hallon & blåbär
    2. 1 msk rörsocker
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 1/2 st vaniljstång
    5. 1 st passionsfrukt
    6. 1 dl krossade maränger

Gör så här

    1. 1.

      Koka hallon och blåbär (spara några bär till garnering) med rörsockret några min. Låt svalna.

    2. 2.

      Vispa grädden, rör i fröna från vaniljstången. Varva grädden med bärkrämen, fruktkött från halva passionsfrukten och krossade maränger i glas som tål att stå i frysen. Spara halva passionsfrukten och 2 maränger. Ställ glasen i frysen.

    3. 3.

      Ta fram 30 min innan desserten ska serveras. Strö över sparade bär och pressa över kärnorna från passionsfrukten och toppa med en maräng på varje portion.

Tips från kocken

Visst är det skönt att ha desserten i frysen? Lagerhaus har fina fryssäkra glas i olika storlekar. Duralexglas tål också att stå i frysen.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?