Marängbotten: Vispa äggvitor och socker i en skål över sjudande vattenbad tills det blir en fast och blank maräng.
Rita 2 ringar, ca 20–21 cm i diam, på en bakpappersklädd plåt. Vänd papperet. Spritsa eller klicka ut smeten i ringarna. Grädda i 125°, ca 1 1/2 timme, stäng av värmen och låt eftertorka en stund. Marängen är klar när den känns lätt och släpper papperet. Låt svalna.
Mandelbotten: Riv man delmassan grovt och blanda med äggvitan till bredbar konsistens. Markera tre bottnar på bakplåtspapper i samma storlek som marängbottnarna. Vänd på papperet och bred ut smeten jämnt i dessa. Grädda i 175°, ca 12–14 min eller tills de har fått svagt gulbrun färg.
Citronfyllning: Blanda rivet skal med saft från 3 citroner och koka upp med socker och smör. Sila från skalen. Blanda ut majsstärkelse med saften från den resterande citronen och rör ner i den varma vätskan.
Vispa samman äggulorna och rör ner dem i vätskan. Sjud under kraftig omrörning tills krämen tjocknar och låt svalna. Känns krämen lite tjock så späd med lite vatten.
Varva bottnar med vispad grädde, bär och citronkräm. Toppa med bär och hyvlad vit choklad.
“Överbliven citronkräm kan ätas som lemon curd till rostat bröd.”