Festlig cheesecake med bär

Festlig cheesecake med bär

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
8 bitar
Vit choklad, blåbär och björnbär – himmelskt gott ihop!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 100 g smör
    3. 14 st digestivekex
  1. Fyllning

    1. 500 g färskost, tex philadelphiaost
    2. 200 g kesella (10%)
    3. 1 dl strösocker
    4. ½ dl maizena majsstärkelse
    5. 2 tsk vaniljsocker
    6. rivet skal av 2 limefrukter
    7. 3 ägg
    8. 1 dl vispgrädde
    9. 150 g vit choklad
    10. 13/4 dl bär, tex blåbär & björnbär

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Blanda dem med smöret.

    2. 2.

      Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

    3. 3.

      Fyllning: Vispa samman färskost, kesella, socker, majsstärkelse, vaniljsocker och rivet limeskal. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör ordentligt mellan varje. Vispa i grädden, blanda väl. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör ner den i smeten.

    4. 4.

      Häll smeten i formen. Strö på bären.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck över med folie när kakan fått fin färg. Stäng av ugnen och låt stå ca 30 min i eftervärmen. Låt svalna helt. Ställ in i kylen minst ett dygn.

    6. 6.

      Garnering: Strö över bären och lite strimlat limeskal.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?