Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Blanda dem med smöret.
Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
Fyllning: Vispa samman färskost, kesella, socker, majsstärkelse, vaniljsocker och rivet limeskal. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör ordentligt mellan varje. Vispa i grädden, blanda väl. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör ner den i smeten.
Häll smeten i formen. Strö på bären.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck över med folie när kakan fått fin färg. Stäng av ugnen och låt stå ca 30 min i eftervärmen. Låt svalna helt. Ställ in i kylen minst ett dygn.
Garnering: Strö över bären och lite strimlat limeskal.