Festfilépizza med goda ostar, fikon och granatäppelkärnor

Festfilépizza med goda ostar, fikon och granatäppelkärnor

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 portioner
Snabb, bra och matig pizza med lyxkänsla.
Fler recept på:
Sallad, Fläskfilé, Äpple, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 pizzakit med tomatsås
    2. 1 1/2 -2 dl riven parmesanost
    3. 1 fläskfilé, ca 700 g
    4. 2 msk smör
    5. salt, svartpeppar
    6. 200 g Kvibille gräddädel
    7. 4-5 färska fikon
    8. 1 1/2 dl finbladig ruccolasallad
    9. 1/2 granatäpple

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rulla ut pizzakitet på en bakplåtspappersklädd långpanna. Tryck ut degen något så att den täcker nästan hela plåten, gör en liten kant runt om.

    3. 3.

      Blanda samman tomatsåsen med riven parmesanost och bred ut på pizzabottnen.

    4. 4.

      Putsa köttet och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn runt om i smör. Salta och peppra.

    5. 5.

      Smula ädelosten över pizan, lägg på filéskivorna på pizzan. Klyfta fikonen och fördela på pizzan.

    6. 6.

      Grädda i ugnens mitt ca 20 minuter tills pizzan blivit fint gyllene.

    7. 7.

      Ta ut och garnera med ruccola och granatäppelkärnor. Servera i snibbar eller remsor.

Tips från kocken

Gräddädel kan bytas ut mot gorgonzola. Gillar man inte smakrika ostar kan man ta vanlig hårdost.
Fler recept på:
Sallad, Fläskfilé, Äpple, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?