Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa köttet och krydda det runt om. Bind upp med steksnöre om det behövs. Sätt in en stektermometer.
Tillaga köttet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme, till en temperatur på 63 grader för rosa kött. Låt köttet vila ca 15 minuter innan du skivar det.
Höj ugnsvärmen till 225 grader. Lägg tomaterna i en oljad ugnsform. Strö över socker och rosta dem i övre delen ugnen ca 12 minuter (varierar beroende på storlek på tomaterna).
Rosta pinjenötterna i en torr, het panna. Se upp så att de inte bränns.
Lägg upp rostbiffen på ett fat. Fördela tomater, nötter, pesto och soltorkade tomater över köttet. Ringla över olivolja och garnera med basilikablad.
“Köp en god pesto och köp goda soltorkade tomater, det gör skillnad. Vill du inte steka din egen rostbiff utan tycker att förberedelserna ska gå ännu fortare köp färdig skivad rostbiff. Tänk då bara på att skivorna ska vara lite tjockare.”