Faster Iris pepparkakor

Faster Iris pepparkakor

Av: / Foto: Ulrika Pousette
60 min
60 stycken
Otroligt möra pepparkakor. Degen måste stå kallt minst ett dygn, så sätt i gång i tid. Hur många kakor det blir beror på hur tunt du kavlar. Ta bara fram lite deg i taget och låt resten av degen stå svalt medan du kavlar.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rumsvarmt smör Ⓛ
    2. 1 msk malda kryddnejlikor
    3. 1 msk mald kanel
    4. 1 msk mald ingefära
    5. 1 msk fnstött kardemumma
    6. 4 dl strösocker
    7. 2 dl mörk sirap
    8. 1½ dl vatten
    9. 1 kg vetemjöl, ca 17 dl
    10. 1 msk bikarbonat

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop rumsvarmt smör och kryddor i en stor bunke.

    2. 2.

      Koka upp socker, sirap och vatten. Häll den heta blandningen över kryddsmöret. Låt kallna.

    3. 3.

      Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Nu är degen mycket lös och måste stå kallt minst 1 dygn. Täck väl med folie.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 200°.

    5. 5.

      Kavla ut lite deg i taget på väl mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor med mått i önskad form och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    6. 6.

      Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 5 minuter beroende på tjocklek. Passa noga så att de inte bränns.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?