Färsspett med bulgur

Färsspett med bulgur

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
En höjdare för både liten och stor.
Fler recept på:
Tomater, Potatis, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 500 g köttfärs
    2. salt och peppar
    3. 1 ägg
    4. 1½ msk potatismjöl
    5. 1 squash
    6. 1 purjolök
    7. 2 msk smör Ⓛ
    8. 2 dl bulgur
    9. 150 g fetaost Ⓛ
    10. 2 tomater
  1. Pensling

    1. 2 msk soja
    2. 1 msk olja
    3. 2 msk sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Blötlägg grillspett av trä i ljummet vatten.

    2. 2.

      Blanda färsen med salt, peppar, ägg och potatismjöl.

    3. 3.

      Forma 8 rulader. Trä upp dem på spetten och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Blanda soja och olja och pensla rullarna. Strö över sesamfrön. Stek dem högt upp i ugnen på grillvärme, ca 15 minuter. Snurra dem då och då.

    4. 4.

      Strimla squash och purjolök och stek i smör. Tillaga bulgurn och blanda ner i grönsaksfräset. Strö över smulad fetaost.

    5. 5.

      Servera spetten med bulgurblandningen och tomatklyftor.

Fler recept på:
Tomater, Potatis, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?