Färskpotatissallad med pepparrotssting

Färskpotatissallad med pepparrotssting

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Färskpotatissallad med pepparrotssting.
Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Citron, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg färskpotatis
    2. 3 msk olivolja eller rapsolja
    3. 1 bunt grön sparris
    4. 1 knippe rädisor
    5. 150 g sugarsnaps
    6. 1 st rödlök
    7. 1/2 dl valfria örter
    8. 3 msk kapris
  1. Dressing

    1. 1 dl majonnäs
    2. 1/2 dl crème fraiche
    3. 1 msk pressad citron
    4. 3 msk finriven färsk pepparrot

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och halvera potatisen, lägg på plåt med bakplåtspapper, blanda med oljan. Rosta mitt i ugnen 35–40 minuter.

    2. 2.

      Ansa sparrisen, bryt av basen och koka sparrisen 2–3 minuter i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och låt rinna av.

    3. 3.

      Ansa rädisorna, koka i lättsaltat vatten ca 1/2 minut, spola i kallt vatten och låt rinna av, halvera.

    4. 4.

      Ansa sugarsnapsen, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut, spola i kallt vatten och låt rinna av.

    5. 5.

      Skala och finhacka löken. Finhacka örterna. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Blanda samman dressingen och servera till.

Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Citron, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?