Färskosthjärta med vanilj och färska bär

Färskosthjärta med vanilj och färska bär

20 min
5 personer
En hjärtlig dessert med färskost, vanilj och färska bär.
Fler recept på:
Efterrätt, Alla Hjärtans Dag, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

    1. 175 g kesella
    2. 100 g keso
    3. 75 g cream cheese
    4. 150 g crème fraiche
    5. 1 tsk vaniljextrakt
    6. 1 msk vaniljsocker (plus lite extra till serveringen)
  1. Till servering:

    1. färska bär (t ex jordgubbar, hallon och röda vinbär)
    2. vispgrädde
    3. nötkakor

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop alla ingredienser med hjälp av en gaffel, mosa keson noga. Lägg i formar med perforerad botten, som är fyllda med fuktad silduk och slå över silduken över ostens topp. Hittar du inte sådana formar kan du låta osten rinna av i silduk eller kaffe- filter med ren tratt, eller lägga en tunn kökshandduk eller några lager hushållspapper i ett durkslag.

    2. 2.

      Pressa ner osten så mycket som det går i formen, ställ att rinna av i kylskåp i 4 timmar.

    3. 3.

      Servera med färska bär, kakor och vispgrädde. Pudra över lite extra vaniljsocker.

Tips från kocken

Låt osten rinna av i formar med perforerad botten. Hittar du inte sådana kan du göra osten i kaffebryggarfilter.
Är innehållet i detta recept olämpligt?