Färska vårrullar med ris

Färska vårrullar med ris

Av:
45 min
4 personer
Gluten- och laktosfri
Annons

Ingredienser

    1. 4 port. ris
    2. 1 port. risnudlar
    3. olja
    4. 500 g blandfärs
    5. 4 salladslök
    6. 4 st champinjoner
    7. kött- och grillkrydda
    8. paprikapulver
    9. peppar
    10. vatten
    11. 2 dl råkostblandning
    12. 2 paket rispapper
    13. 1 påse bladspenat
    14. 1 kruka mynta
    15. 2 dl sweetchilisås

Gör så här

    1. 1.

      Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

    3. 3.

      Hacka salladslök och strimla champinjoner. Stek dem tillsammans med blandfärsen i en panna med lita olja. Krydda valfri mängd av kött- och grillkrydda, paprikapulver och peppar.

    4. 4.

      Häll vatten i en djup skål. Blötlägg en rispappersark i taget i c:a 10 sekunder.

    5. 5.

      Lägg rispapperet på ett blött underlag. Lägg på lite spenat, köttblandning, råkostblandning, myntablad och risnudlar. Rulla ihop rispapperet. Repetera till dess du får slut på ingredienser.

    6. 6.

      Servera de färska vårrullarna med ris och sweetchilisås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?