Färska räkor med två majonnäsdippar

Färska räkor med två majonnäsdippar

Av: / Foto: VK Stock
20 min
5 portioner
Här är två majonnäser, perfekta till räkor, en snabb och en hemlagad. Du kan självklart byta ut kryddningen mellan de båda. Servera med färska, skalade räkor, bröd och citronklyftor.
Fler recept på:
Skaldjur, Chili, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg ekologiska räkor med skal
  1. Citronmajonnäs

    1. 6 msk majonnäs
    2. 2 msk crème fraiche
    3. 1 st ekologisk citron (saft och finrivet skal)
    4. 1/2 tsk socker
    5. salt och nymalen vitpeppar
  2. Chilimajonnäs

    1. 1 st röd chili
    2. 3 st ekologiska äggulor
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. 1 st citron (saften)
    5. 2 dl solrosolja
    6. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Citronmajonnäs: Rör ihop ingredienserna och smaka av med kryddorna. Blir röran tunn – tillsätt mer majonnäs.

    2. 2.

      Chilimajonnäs: Sota chilin över gaslåga eller i ugn så att skalet blir svart. Låt den kallna och skala sedan bort skalet, ta bort kärnhuset och hacka i bitar. Lägg äggulorna i en hög kanna tillsammans med chilihacket, dijonsenap och citron och mixa med stavmixer till en slät smet. Tillsätt oljan i en tunn stråle samt flingsalt och mixa till en majonnäs.

Fler recept på:
Skaldjur, Chili, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?