Färsk tagliatelle med svartrötter, svamp och pinjenötter

Färsk tagliatelle med svartrötter, svamp och pinjenötter

Av:
2
Annons

Ingredienser

Gör så här

  1. 1.

   Du behöver för två pers: 1 svartrot 4 champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 halv chili 1 schalottenlök en näve ruccola en halv kvist rosmarin ett halvt paket matlagningsgrädde en skvätt kantarellfond en halv liten näve pinjenötter parmesan

  2. 2.

   Pastasåsen: 1. Skala bort det svarta från svartroten. Lägg den sedan i ett kallt vattenbad så håller den sig vit. 2. Hacka vitlök, chili, schalottenlök och rosmarin och skär svartroten och champinjonerna i slantar. Stek allt i stekpanna så att det får färg.

  3. 3.

   3. Rosta pinjenötterna på hög värme i en annan torr stekpanna och ställ sedan åt sidan (jag brukar lägga dom på ett ark hushållspapper ba)

  4. 4.

   4. Addera matlagningsgrädde och en skvätt kantarellfond till såsen och låt småputtra i fem minuter sisådär. 5. När det är en minut kvar av pastan (om du gjort egen pasta ska den bara koka 1-2 min btw), lägg i ruccola och parmesan i pastasåsen.

  5. 5.

   6. Vänd i pastan i såsen när den är klar, rör om och salta och peppra. Servera med extra parmesan och sprinkla pinjenötterna över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?