Färsk pasta med svartrötter, prosciutto o parmesan

Färsk pasta med svartrötter, prosciutto o parmesan

Av:
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. ingredienser

    1. 500 g färsk pasta, gärna tagliatelle
    2. 500 g svartrötter
    3. 1/2 st citron
    4. 50 g mandelspån
    5. 1 påse machetesallad
    6. 1/2 påse ruccola
    7. 150 g körsbärstomater
    8. 150 g prosciutto
    9. 25 g smör
    10. lite dressing

Gör så här

    1. 1.

      Skala svartröterna under rinnande vatten. Skär dem i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem i kallt vatten med 1/2 pressad citron. Koka rötterna mjuka i lättsaltat vatten ca 6 min.

    2. 2.

      Koka pastan. Rosta mandelspånen tills de fått fin färg i torr, het stekpanna. Fördela machesallad o ruccola på ett fat. Halvera tomaterna o strö över tillsammans med mandeln.

    3. 3.

      Smält smöret i en stekpanna tills det är gynnenbrunt o doftar nötigt. Tillsätt de varma svartrötterna o blanda dem med smöret. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda i den nykokta pastan och strö över 1 tsk flingsalt.

    4. 4.

      Hyvla parmesanen. Servera pastan med prosciuttin, parmesan, sallad o dressing.

Är innehållet i detta recept olämpligt?