Färsk pasta med fläskfilé och rosmarinsås

Färsk pasta med fläskfilé och rosmarinsås

Av:
6
Annons

Ingredienser

  1. Sås

    1. 5 dl creme fraiche
    2. 1 dl vatten
    3. 1 tsk rosmarin
    4. 1 st pressad vitlök
    5. 4 msk kalvfond koncentrera
  2. Färsk pasta

    1. 2 paket färsk pasta
    2. 1 burk körsbärstomater
    3. 1 st Ruccola
    4. 2 msk balsamvinäger
    5. 2 msk smör
    6. 1 st pressad vitlök
  3. Fläskfilé

    1. 1 kg fläskfilé
    2. 1 Rosmarin
    3. Salt
    4. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att ta bort alla senor och putsa fläskfilén fin. Skär den i lagom stora skivor, jag brukar skära ca 2 cm breda skivor. Sätt på pastavattnet i en stor kastrull. Dela körsbärstomaterna på mitten och hacka ruccolan grovt. Krydda fläskfilén med salt, peppar och rosmarin och stek läskfilén tills den är genomstekt. Blanda ingredisenerna till rosmarinsåsen i en kastrull och låt koka upp och sen småputtra i 5 minuter.

    2. 2.

      Smält smöret till den färska pastan i en stekpanna och lägg sedan i vitlöken, ruccolan och tomaterna och låt de svänga runt i smöret. Tillsätt balsamvinägern efter ca 2 minuter och ta sedan av stekpannan från plattan. Lägg i den färsta pastan i det kokande vattnet och koka i 2-3 minuter, den ska fortfarande vara lite al dente. Häll av pastavattnet och häll sedan över tomat och ruccolablandningen över pastan och blanda runt försiktigt. Lägg upp pastan på en tallrik, lägg på fläskfilén och häll på

Är innehållet i detta recept olämpligt?