Färsk fylld pasta med ostsås

Färsk fylld pasta med ostsås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Med färsk tortellini är genvägen till god middag extra kort. Välj din egen favoritsort.
Fler recept på:
Broccoli, Nötter, Tomater
Annons

Ingredienser

  1. Ostsås

    1. ½ dl vetemjöl
    2. 5 dl mjölk
    3. 2 dl riven lagrad ost
    4. ¾ tsk salt
    5. nymald vitpeppar
    6. 1 st färskt broccolistånd eller ca 250 g frysta buketter
    7. 500 g färsk tortellini
    8. 75 g soltorkade tomater i olja
    9. 2 msk pinjenötter

Gör så här

    1. 1.

      Ostsås: Vispa ut mjöl i mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme 5 minuter. Häll i osten. Salta och peppra.

    2. 2.

      Koka upp vatten i en mindre och i en större kastrull. Salta lätt.

    3. 3.

      Skär broccolin i småbitar, lägg den i den mindre kastrullen och koka den 4 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.

    4. 4.

      Koka tortellinin enligt förpackningens anvisningar. Häll av kokvattnet i ett durkslag.

    5. 5.

      Skär tomaterna i mindre bitar.

    6. 6.

      Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns.

    7. 7.

      Blanda ihop tortellini, ostsås och broccoli. Strö över tomater och pinjenötter. Servera genast.

Fler recept på:
Broccoli, Nötter, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?