Färsgratäng med spritsat mos

Färsgratäng med spritsat mos

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
80 min
2 port
Köttfärsgratäng med mos och haricots verts.
Fler recept på:
Gratäng, Budgetmat, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 250 g nötfärs
    3. 1/2 st gul lök
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1/2 msk olja
    6. 1 dl vatten
    7. 1/2 st tärning köttbuljong
    8. 50 g haricots verts
    9. 1 dl gröna ärter
    10. 1/2 st röd paprika
    11. 1/2 tsk rosmarin
    12. salt
    13. peppar
  1. Mos

    1. 300 g potatis
    2. 1/2-1 dl mjölk
    3. 1 st äggula
    4. salt
    5. peppar
  2. Servering

    1. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Stek 250 g nötfärs med ½ hackad gul lök och 1 finriven vitlöksklyfta i ½ msk olja.

    2. 2.

      Tillsätt 1 dl vatten, ½ köttbuljongtärning, 50 g delade haricots verts, 1 dl gröna ärter och ½ fintärnad röd paprika. Låt puttra ca 5 min och smaka av med ½ tsk rosmarin, salt och peppar.

    3. 3.

      Koka 300 g skalad potatis och stöt till ett mos med ½–1 dl mjölk, 1 äggula, salt och peppar.

    4. 4.

      Fördela färsen i ugnsform och spritsa eller klicka på moset. Baka i ugn, 250, 10–20 min tills moset fått fin färg. Servera med sallad.

Fler recept på:
Gratäng, Budgetmat, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?