Färsgratäng med smultäcke

Färsgratäng med smultäcke

Av: / Foto: Eva Hildén Smith
45 min
4 portioner
Färsgratängen går snabbt att laga efter en lång dag på jobbet.
Fler recept på:
Gratäng, Sallad, Lamm, Bönor, Chili, Tomater, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 1 st gul lök
    3. olja till stekning
    4. 500 g lamm- eller nötfärs
    5. 1 påse tex mex-krydda
    6. 1 burk krossade tomater, 400 g,
    7. 1 burk kidneybönor, 410 g sköljda och avrunna
    8. 1 burk bönor i tomatsås, 400 g
  1. Topping

    1. 100 g smulad fetaost
    2. 2 dl färska brödsmulor
    3. 3–5 st färska rosmarinblad
    4. 2 msk olivolja
  2. Tillbehör

    1. färska örter
    2. sallad
  3. Tex Mex-krydda för 500 g köttfärs

    1. 1 msk chilipulver
    2. 1 msk mald spiskummin
    3. 2 tsk majsstärkelse
    4. 1 tsk kakaopulver
    5. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Skala och hacka löken. Fräs den i lite olja cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs tills den får färg, cirka 10 minuter. Strö över tex mex-kryddan och fräs under omrörning cirka 1 minut.

    3. 3.

      Blanda i tomaterna och bönorna. Sjud under lock cirka 10 minuter.

    4. 4.

      Lägg färsblandningen i en smord ugnsform. Blanda brödsmulor, fetaostsmulor, rosmarinblad och olivolja i en skål.

    5. 5.

      Fördela blandningen över färsen. Gratinera mitt i ugnen cirka 5 minuter, tills toppingen fått fin färg.

    6. 6.

      Garnera med örter och servera med sallad.

Fler recept på:
Gratäng, Sallad, Lamm, Bönor, Chili, Tomater, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?